Osmo 4


Osmo4 патентована формула която е застъпена в основата на редица продукти.

Минималната концентрация на субстанцията като активно вещество не бива да бъде по – ниско от 15%. Тази полутечна субстанция предлага нови възможности за защита и подобряване функционалното състояние на кожата, при това базирани на изцяло физичен принцип на действие, а именно ОСМОЗАТА

Osmo 4 - осмоза

Осмотичното действие защитава и осигурява на кожата добро функционално здраве във следните направления:

  • Почиства кожата
  • Успокоява раздразненията по кожата
  • Способства за допълнителното хидратиране на кожата (овлажняващо действие)
  • Ускорява евапорацията и предвижването на течности в кожата (охлаждащо действие)
  • Подпомага само – възстановителните и оздравителни процеси на кожата

Тази дерматологична субстанция под формата на гел е високо ефективна за възстановяване и запазване на нормалната функционалност на кожата нарушена в следствие на редица проблеми – механични наранявания, слънчеви и друг тип изгаряния, алергични реакции, обриви, шарка, хормонални проблеми водещи до дехидратиране и редица други.

Ефективността на субстанцията е доказана чрез изследвания проведени в редица лаборатории и подкрепена с множество клинични изследвания.

В какво се изразява действието на Osmo4 при изгаряния?

Осмотичната субстанция, която е глицерол и диол е поставена в полиакрилатна касетъчна структура, позволяваща абсорбирането на по – голямо количество вода и посредством тази хидратация се постига протективното и възстановително действие върху кожата при изгаряния.

В какво се изразява противовъзпалителното действието на Osmo4?

Противовъзпалителното действие се крие в ефекта на изпомпване на осмозата, което не позволява размножаването на бактериите по кожата.

В какво се изразява овлажняващото действието на Osmo4?

Хидратацията, също е резултат от осмозата, която позволява на кожата да задържи за по – дълго време водата на вътреклетъчно ниво и прави възможно нейното отдаване през по – продължителен период от време.

В какво се изразява дезинфектиращото действието на Osmo4?

Осмозата изтегля водата на горе, различните микроорганизми са дестабилизирани поради нейната липса, те са поставени в неспособност да се размножават и придвижват, което води до тяхното отмиране.

В какво се изразява охлаждащото действието на Osmo4? 

Охлаждането настъпва благодарение на евапорацията и предвижването на водата от долните към горните слоеве на кожата. Последвалото изпарение е придружено с отдаването на топлина, от където настъпва и охлаждане.

В какво се изразява подпомагащо оздравяването действието на Osmo4?

Наличието на повече влага в горния слой на кожата подкрепя собствените за кожата възстановителни процеси, намиращи израз в по – бързо делене на епителните клетки.

Осмотичната субстанция в Osmo4 не съдържа консерванти, алкохол, парфюми. Откроява се с много добра поносимост и липсата на странични ефекти.

Състав

Carbomere, Octyleneglycol, Glycerol, Polyethyleneglycol, Sodium Hydroxide, Purified Water.