Упътване за употреба


ОСМОФОРС КИДС охлаждащ гел за успокояване на кожни раздразнения

Моля, прочетете тази листовка , тя съдържа важна информация. Запазете я, ако се наложи да я прочетете отново.

Различни фактори, като растения, ухапвания от насекоми, слънчеви лъчи, шарка, изпотяване, подсичане, кърмене, охлузвания, излагане на студ и др. могат да причинят сухота, обрив, зачервяване, раздразнения по кожа и дискомфорт придружени с желание за чесане. Това често води до смущения със съня, затруднения с храненето, безпокойство, а в нередки случаи и до по-големи кожни проблеми.

Какво е ОСМОФОРС КИДС?

ОСМОФОРС КИДС е охлаждащ и успокояващ гел с лека и нелепкава хидроструктура. Без алкохол, аромати, оцветители и консерванти.

ОСМОФОРС КИДС е охлаждащ гел, който помага за успокояване на кожните раздразнения. Той не повлиява произхода на дискомфорта, а само охлажда, хидратира и успокоява кожата в засегнатите зони. Намалява желанието за чесане на раздразнените зони, което има протективно действие по отношение разраняване на кожата.

ОСМОФОРС КИДС не е предназначен за лечение! Той охлажда и успокоява раздразнената (понякога и с характерен обрив) кожа. Нанесен върху раздразнените, причиняващи дискомфорт (понякога и зачервени) участъци на кожата, охлажда, хидратира, почиства, намалява желанието за чесане, тушира чувството за парене, помага за избягване на разчесването и евентуалното разраняване на кожата, водещо до поява на белези. Допълнително хидратира и успокоява кожата, което подпомага собствените ѝ самовъзстановителни процеси. ОСМОФОРС КИДС е с клинично доказана ефективност, подходящ е за деца над 6м. и не съдържа консерванти.

ОСМОФОРС КИДС успокоява кожата чрез допълнителното ѝ хидратиране, охлажда, успокоява раздразненията, намалява желанието за чесане, почиства кожата, помага за предпазване от евентуална поява на белези и подобрява самовъзстановяването на кожата. След нанасяне кожата е успокена, почистена и с възстановен комфорт.

Какво съдържа и как действа ОСМОФОРС КИДС ?

ОСМОФОРС КИДС съдържа революционно новата дерматологично активна съставка Osmo4, основана на процеса осмоза. Водата е привлечена към по-горните слоеве на кожата. Това движение хидратира и в едно с последвалото изпаряване (евапорация) предизвикват охлаждане, успокояващо раздразненията и намаляващо желанието за чесане. Допълнително хидартиране подпомага възстановяването на кожата.

Osmo 4 е дерматологично активна съставка, базирана на синергичното действие на глицерин и гликол, затворени в карбомерна структура. Ефективността му се дължи на хидратиращото действие на глицерина, естествен продукт от синтеза на мазнините. Основни негови свойства са да овлажнява и успокоява. Глицеринът е свързан с още един съседен диол, а това подобрява хидратирането и поносимостта и не се налага използването на консерванти. Поли – акрилатната касетъчна структура, в която е поставена тази съставка подпомга ефективността на осмозата, а от там и на овлажняването, почистването и подобряването комфорта на кожата. Структурата на гела наподобява тази на водата, което позволява оптимално попиване, като така се постига по-дълговременно охлаждане и хидратация.

Състав/Ingredients INCI: Aqua, Оsmo4 (Glycerin, PEG-8, Caprylyl Glycol, Carbomer), Sodium Hydroxide.

Възможни странични ефекти от употребата на ОСМОФОРС КИДС

ОСМОФОРС КИДС съдържа естествени за човека съставки и няма доказани странични ефекти. В много редки случаи е съобщено за леко изтръпване след нанасяне, дължащо се на охлаждането. Ако се съмнявате, че сте чувствителни към някоя от съставките или се наблюдава допълнително зачервяване на кожата или неприятно усещане, измийте със сапун и вода и потърсете лекарска помощ.

Кога и колко често да се използва ОСМОФОРС КИДС

При деца над 6м. и възрастни:

2 до 4 пъти дневно, малко количество от гела се нанася с леки масажни движения върху засегнатите от раздразнени и причиняващи дискомфорт участъци от кожата. Може да се нанася и върху спукани и/или завехнали везикули.

При деца под 6м. и стари хора употребата му става само под лекарско наблюдение.

Продължителността на нанасянията зависи от индивидуалния праг на поносимост на сърбежа и тежестта на симптомите. Обикновено развитието на обрива и раздразненията трае 3-7 дена.

Начин на употреба

Измийте и добре подсушете ръцете. Отвийте капачката и отстранете предпазното фолио от отвора на тубата. Изстискайте необходимото количество гел и нанесете върху кожата с леки масажни движения. Само за външна употреба. Може да се използва за цялото тяло и лицето. Да се избягва контакт с очите и лигавиците.

Съхранение

Да се съхранява при температура до 25°С, добре затворена туба в оригинална кутия на места, недостъпни от деца.

Предупреждение:

Продуктът да се нанася само от възрастен на деца. Да се пази от пряка слънчева светлина и източници на топлина. Да не се употребява след изтичане срока на годност или ако предпазното фолио на отвора на тубата е нарушено. Срок на годност: маркиран на капака на кутията и отпечатан на тубата.

Произвeдено в ЕС за Макаве ЕООД, 1517 София, Сухата река, бл. 24, тел. 0878702023, www.sharka-bg.com по лиценз на Ebsa S.A., Швейцария.

Упътване за употреба Осмофорс кидс

Свалете упътване за употреба