Какво съдържа ОСМОФОРС КИДС?


ОСМОФОРС КИДС охлаждащ гел за успокояване на кожни раздразнения, съдържа революционно нова технология, наречена Osmo4.

Работи на принципа на осмозата. Водата от по-долния слой на кожата (dermis) се извежда в по-горния слой на кожата (epidermis).

В хода на този процес се предизвиква охлаждащ ефект, който спомага за успокояване на сърбежа, което от своя страна предотвратява нуждата от чесане.

ОСМОФОРС КИДС охлаждащ гел за успокояване на кожни раздразнения допринася за овлажняване на кожата като я успокоява и стимулира нейната естествена способност за самовъзстановяване, намалявайки възможността за оставане на белези.

Формулата Osmo4 има три съществени компонента:

  • Глицерол (Glycerol) естествен продукт от синтеза на мазнините с мощно хидратиращо действие. Основни негови свойства са да овлажнява и успокоява, което го прави удачен и масово използван в много продукти за кожа. Известен е със своята хигроскопичност. Глицеролът действа осмотично като изтегля вода към повърхността на кожата, осигурявайки локалното ѝ овлажняване и екстремно охлаждане. Мигновенното охлаждане настъпва, когато той е нанесен в малки количества, нанасянето му на по – дебели пластове оставя лепкаво и неприятно усещане върху кожата.
  • Глицеролът е комбиниран с диол*, който осигурява синергетичен ефект и подобрява момента на овлажняване и същевременно елиминира нуждата от добавянето на традиционните консерванти. Това неналичие на консерванти прави формулата на Osmo4 охлаждащ гел за успокояване на сърбежа при варицела особено подходяща за използване при по-чувствителна кожа.
  • Полиакрилат клатрат, който образува молекулярна решетъчна структура. В тази структура е локализирана осмотичната смес (глицерол+диол) като позволява на гела да абсорбира водата и да се подсили ефективността на осмозата. Структура на гелът наподобява тази на водата, което позволява по – дълбоко проникване на осмотичната смес където касетата поема повече вода,доставя я до повърхността и от там посредством евапорацията се постига по дълговременно охлаждане и хидратация.

* Диол или гликол е химическо съединение, което съдържа две хидроксилни групи
(-OH групи). Използваните в гела диоли имат хидроксилни групи привързани към съседни атоми, изпълняват ролята на катализатор ускоряващ и подобряващ осмозата, а от там постигането на охлаждане и хидратация, водещи до намаляване на сърбежа.